0515 – 418 100
Rietdekkerstraat 2, Sneek

Gevelreinigen

Gevels
Graffiti verwijderen
Impregneren

Impregneren

Nadat uw gevel is gereinigd of voorzien is van nieuw voegwerk kunnen wij de gevel voor u impregneren. Impregneren kan een aantal problemen voorkomen zoals; schimmelvorming aan de binnenzijde door het doorslaan van de gevel, witte vlekken door zoutuitslag, vorstschade, vermindering isolerende werking en algen- en mosvorming. Het is dus van groot belang om een gevel te impregneren. De gevel zal dan geen water meer opnemen. Hierdoor heeft vuil dat in het water zit dus ook minder kans om zich te hechten. Het spoelt met het water mee de gevel af.

Omdat de gevel droog blijft, zal deze een grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. De gevel is na het impregneren eenvoudig te reinigen. Ook bij nieuwbouw is het aan te bevelen om de gevel te impregneren. Ook hier geldt dat de gevel schoner blijft en zoutuitslag wordt voorkomen. Zoutuitslag is de grote plaag voor veel nieuwbouw. 

Doordat de gevel teveel water op kan nemen worden de zouten uit de bakstenen en het voegwerk gedrukt. Door het impregneren krijgt water hier de kans niet toe omdat het niet in de gevel kan dringen. Het resultaat is dus een mooie strakke gevel zonder vervelende vlekken.


Disclaimer © Copyright 2020